Afdeling 242
 
Groep Mensenrechteneducatie
 
 
De groep mensenrechteneducatie verzorgt gastlessen over mensenrechten in het algemeen en het werk van Amnesty International in het bijzonder. De gastdocenten zijn actief bij zowel basis-  als middelbare scholen. De lessen zijn een groot succes en soms sturen jongeren zelf een brief aan regeringen en instanties om de acties van Amnesty te ondersteunen.
 
Er zijn zijn inmiddels gastlessen gegeven bij Het Braambos, De Optimist, 't Venne, De Ark en Klimop voor de groepen 6, 7 en 8. Van zowel leerlingen als leerkrachten zijn leuke, positieve berichten ontvangen. De de lessen worden voortgezet bij Klavertje 4, Rietveld, De Wilgen, Brandaris en De Regenboog. De gastdocenten kijken uit naar de geplande lessen en de reacties van de kinderen.
 
 
In de groepen 5 en 6 vertelt de gastdocent een spannend verhaal. De kinderen gaan op reis naar een nieuw land waar nog niets is. Wat nemen ze mee ? Snoep en patat? Zakgeld ? Hun ouders ? Gezond eten ? De School ? Niet alles kan mee. 
 
Op de foto groep 7b van Optimist. In groep 7 en 8 krijgen de leerlingen een boekje en een
wereldkaart. Per land wordt een schending van een kinderrecht behandeld.
De leerlingen bepalen om welk kinderrecht het gaat.
 
 Optimist-SAM 0329
 
Er is ook een start gemaakt met lessen op de middelbare scholen. Op het Kaj Munk in Hoofddorp binnen de lessen liefde en seksualiteit. Het gebruik van internet en op welke wijze je in vervelende situaties terecht kan komen. Op het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep zijn lessen aan 2de jaars leerlingen gegeven met als onderwerp vrijheid van meningsuiting. Hoe ga je daarmee om en moet je je aan spelregels houden?
 
Contact: Trudie Groen,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
  • Laatste wijziging 16 maart 2021.