Collecte

De collecte van Amnesty International vond plaats van 13 t/m 19 maart 2022. Amnesty is verheugd dat de collectanten dit jaar weer aan de deur geld konden inzamelen. Vorig jaar was dit vanwege de Coronapandemie helaas niet mogelijk.

In Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Vijfhuizen en Zwaanshoek zijn in totaal 47 collectanten de straat op gegaan en hebben zowel fysiek als met QR-code (en online collectebus) in totaal € 5.256,22 opgehaald voor de organisatie die opkomt voor slachtoffers van discriminatie, marteling of onderdrukking.

Zie voor meer informatie: www.amnesty.nl/collecte).

Daar kunt u ook zien hoeveel er landelijk is opgehaald.

Opbrengst van onschatbare waarde
Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde. Hoe belangrijk dat onderzoek is laat de Russische invasie van Oekraïne zien. Om daders later te kunnen berechten, verzamelde Amnesty’s Crisis Response Team al binnen enkele uren na de inval bewijzen van grove mensenrechtenschendingen. Daar gaat het team mee door zolang de oorlog voortduurt. Mede dankzij de steun van de inwoners van de Haarlemmermeer kan Amnesty haar strijd voor gerechtigheid voor mensen in Oekraïne en andere conflictgebieden voortzetten.

Voor meer informatie over de collecte kunt u contact opnemen met

Trudie Groen e-mail: trudie.groen@gmail.com of Rien Wattel e-mail: rien.wattel@quicknet.nl – M: 06-16040860

Gea Nieuwpoort e-mail: gea.nieuwpoort@gmail.com – Tel.: 0252-683434 (Nieuw Vennep)

Wij zoeken nog collectanten voor volgend jaar!