Collecte

De collecte van Amnesty International vond plaats op 11 t/m 16 maart 2024

In Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Vijfhuizen en Zwaanshoek gingen ongeveer 35 collectanten fysiek huis aan huis collecteren. Zij hadden ook een QR-code (en online collectebus) bij zich. Er is EUR 4.695,84 opgehaald. Hartelijk dank aan alle collectanten en mensen die gedoneerd hebben!

Zie voor meer informatie: https://www.amnesty.nl/steun-ons/collecte

Daar kunt u ook zien hoeveel er landelijk werd opgehaald.

Opbrengst van onschatbare waarde
Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde. Hoe belangrijk dat onderzoek is laat de Russische invasie van Oekraïne zien. Om daders later te kunnen berechten, verzamelde Amnesty’s Crisis Response Team al binnen enkele uren na de inval bewijzen van grove mensenrechtenschendingen. Daar gaat het team mee door zolang de oorlog voortduurt. Mede dankzij de steun van de inwoners van de Haarlemmermeer kan Amnesty haar strijd voor gerechtigheid voor mensen in Oekraïne en andere conflictgebieden voortzetten.

Voor meer informatie over de collecte kunt u contact opnemen met

Trudie Groen e-mail: trudie.groen@gmail.com (Hoofddorp) of

Rien Wattel e-mail: rien.wattel@quicknet.nl – M: 06-16040860 (Hoofddorp)

Walter van de Vusse e-mail: walsan@quicknet.nl ( Nieuw-Vennep)

Wilt u volgend jaar ook meedoen met de collecte? Er is nog plek voor collectanten, wijkhoofden en coördinatoren. De volgende collecte zal plaatsvinden op 9 t/m 15 maart 2025.