Wie zijn wij?

Amnesty Hoofddorp en omstreken bestaat uit een kerngroep van ongeveer 5 vrijwilligers en een flexpool van ongeveer 5 mensen. In Rijsenhout is ook een werkgroep actief. We zijn samen gemotiveerd om ons in te zetten voor mensenrechten.

We zijn onderdeel van Amnesty International: een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen. In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. Amnesty Nederland is met 255.000 leden één van de grootste afdelingen.

Mensenrechten voor iedereen

We organiseren verschillende activiteiten om mensenrechten onder de aandacht te brengen van de inwoners van de Haarlemmermeer. Samen bereiken we meer!

De werkgroep vergadert 5 á 6 keer per jaar. Tijdens de vergaderingen bereiden wij acties voor,  behandelen wij lopende zaken en versturen wij kaarten naar iemand die op de groetenlijst staat. Het is fijn om te zien dat de acties regelmatig succes hebben en er mensen worden vrijgelaten. Leden en flexwerkers werken een aantal keren per jaar in de stand, tijdens kerkdiensten, festivals en markten.