Schrijfacties

 

 

Schrijven is het oudste actiemiddel van Amnesty International.

“De  pen is machtiger dan het zwaard”

Kerken:
Er zijn kerken waar brieven van Amnesty worden geschreven.

* Write for rights *             

Op 10 december (de dag van de rechten van de mens) wordt aangehaakt bij de schrijfmarathon van Amnesty International. In de bibliotheken van Nieuw-Vennep en Hoofddorp Centrum lagen op zaterdag 9 december 2023 cases en voorbeeldbrieven klaar om over te schrijven – nu daadwerkelijk met de pen.  Tussen 10:00 en 16:00 uur in de bibliotheek in Hoofddorp Centrum en tussen 10:00 en 13:00 uur in Nieuw-Vennep werden er 179 brieven en 38 groetenkaartjes geschreven. Op de voorkant van het groetenkaartje kon een tekening worden gemaakt.

Indien men weinig tijd heeft om te schrijven of vanwege Corona afstand wil bewaren, dan is er ook de mogelijkheid om in minder dan 1 minuut tijd online een brief sturen. Dit kan t/m eind december 2023 via deze link:  https://www.amnesty.nl/write-for-rights/cases

In 2023 werd er geschreven voor: https://www.amnesty.nl/organiseren/voor-wie-we-schrijven

Scholen kunnen ook ieder jaar meedoen met deze actie. Hiervoor is speciaal schoolmateriaal geschreven.

Zie: https://www.amnesty.nl/wat-we-doen/educatie/write-for-rights-op-school

Studenten van MBO College Airport Hoofddorp deden ook weer mee! Door studenten van Entree Luchthaven en van Facilitaire Dienstverlening Luchthaven werden in totaal 110 groetenkaartjes en 5 brieven verstuurd. Zie hieronder ook wat tekeningen die zij op de groetenkaartjes maakten.

   

Hartelijk dank aan iedereen die meegedaan heeft!